Onze Historie

Mijn avontuur begon in 1976, toen ik, 21 jaar jong, mijn eerste accordeon kocht. Wat een opwinding! Maar mijn enthousiasme maakte al snel plaats voor teleurstelling: de accordeon was in slechte staat. Een geschikte reparateur vinden bleek een onmogelijke opgave. Daarom nam ik het heft in eigen handen. Na een maand van geduldig knutselen en leren, transformeerde ik dat probleemgeval in een prachtig instrument. Tot mijn verbazing was er direct belangstelling voor mijn gerenoveerde accordeon, en dat was het begin van alles. Ik verkocht hem, kocht een nieuwe om te repareren, en voordat ik het wist, stond mijn huis vol met vijf tot zes defecte accordeons. Het repareren werd een passie, en ik besloot verder te leren van een ervaren meester.

Mijn eerste werkplaats was thuis, opgericht in 1984. Ik kijk nog steeds met een glimlach terug op die foto van mij met een ‘jong koppie’, trots staand in mijn werkplaats. Die bescheiden beginjaren legden het fundament voor wat komen zou. Op 2 januari 1990 zetten we een grote stap voorwaarts door de Accordeonspecialist officieel te registreren bij de Kamer van Koophandel in Groningen. Het was het begin van een opwindende reis.

Ons bedrijf groeide gestaag. In 1997 verhuisden we naar een groter pand met 80 vierkante meter ruimte, en in 2005 breidden we nog verder uit naar onze huidige locatie van 220 vierkante meter. De reis van de Accordeonspecialist is een verhaal van passie, toewijding en groei, erkend van Noord-Frankrijk tot Oost-Duitsland en van België tot Ierland. Wat begon als een persoonlijk project is uitgegroeid tot een bekende naam in de wereld van accordeonliefhebbers.

2 januari 1990 oprichting van ons bedrijf Winkel/ werkplaats aan huis

1997 opening aan  nieuwe locatie aan de schoolstraat 

29 april 2005 

Opening huidige pand 

Ingang huidige pand

Oude foto volgt spoedig op deze plek