De Accordeonspecialist

Verkoopverhalen Afdrukken E-mailadres

Even over de zin en onzin van verkoopverhalen.

 

 Een muziekhandelaar ergens in het noorden van het land heeft 3 instrumenten open in zijn winkel liggen, een Castagnari, een Serenellini en een Mengascini. Geen probleem! Het zijn alle drie hoogwaardige instrumenten. Waar zit nu de adder! Wel, de betreffende handelaar verkoopt alleen het merk Mengascini en verkoopt geen Castagnari of Serenellini

Om nu de Mengascini te promoten heeft betreffende handelaar de Castagnari en de Serenellini opengeschroefd liggen en geeft daar dan negatief commentaar op, die naar mijn mening (en die van vele Castagnari- en Serenellinispelers) nergens op slaat en afbreuk doet aan deze merken. Waar het om gaat is dat de Mengascini een ander basmechaniek voert dan bijvoorbeeld Castagnari, die toch wel als toonaangevend wordt beschouwd net als Serenellini. Deze fabrieken produceren nog de ouderwetse handgemaakte instrumenten en weten echt wel wat ze maken! Ik heb voor u alles (met foto's) op een rij gezet.

Alle merken maken gebruik van een type basmechaniek dat bekend staat als 'directe basbediening'. Dit geeft een vol, mooi geluid, heeft geen uitsterftijd (klep open, klep dicht) en geen vertraging ingebouwd. De fabriek die het anders doet is Mengascini, van oorsprong een goede accordeonfabrikant. Zij hebben de accordeontechniek overgezet in de harmonica (het voordeel daarvan is bij mij niet bekend). Kom maar eens langs en beluister de onderlinge verschillen voor u tot aankoop overgaat.

Waarom dit verslag! Wel, de betreffende zaak (met de afwijkende bassen) ten opzichte van Castagnari, Cairdin, Harmona, Hohner, Serenellini, Saltarelle, Weltmeister en vele andere merken) geven nogal af op Serenellini en Castagnari, omdat het hun grootste rivalen zijn. De gemiddelde klant vraagt ook bij hem naar bovengenoemde merken, maar omdat de handelaar in kwestie Serenellini en Castagnari niet zelf nieuw verkoopt wil hij alleen zijn eigen product verkopen wat van ons mag, want het is een goed product (ook bij ons kunt u een Mengascini kopen).

Maar wat ons als importeurs echt stoort is, dat er onrecht wordt gedaan aan de klant door onjuiste informatie te verstrekken en het letterlijk opdringen van slechts één merk. Zo worden mensen op het verkeerde been gezet met als gevolg spijtoptanten, die later weer terugkomen of bij ons komen kijken, dan ontdekken dat er veel meer is dan alleen Mengascini en er te laat achter komen dat ze een verkeerde beslissing hebben genomen op basis van een, naar wij horen, eenzijdige voorlichting. Zij willen het instrument vervolgens inruilen, wat natuurlijk geen probleem is!!!

U kunt bij ons alle A-merken proberen en kopen. Gebroederlijk naast elkaar staan op onze planken: o.a. CASTAGNARI, SERENELLINI, MENGASCINI, SALTARELLE, MAUGEIN, HOHNER, HARMONA EN WELTMEISTER én uit ruime voorraad leverbaar (circa 350 stuks)!

Bij ons kiest u zelf uw instrument en wordt u niet afgeleid door opengewerkte modellen. Scroll zelf even langs de onderstaande afbeeldingen en stel vast dat 99% van de merken dezelfde basmechaniek hebben met maar één reden: het geluid is direct en dus beter!

Nog een laatste tip! Kijk uit voor een namaak-Serenellini (type Gold 98). Zoiets is wel na te maken, maar het blijft te dure namaak! Kwaliteit is kwaliteit en meer niet!

Met een oprechte groet uit De Wilp.

Berend en Tjitske Kok, de trekzakspecialisten uit het noorden

 

Adres

Berend en Tjitske Kok

Plantsoen 23

9367 PG De Wilp

0594 - 643347

accordeonspecialist@hetnet.nl

KvK nr. 02046536

Website: CyPress